A XIAOMI meghódítja Európát

A Huawei a második legnagyobb szállítói címet tudhatja magának, míg a Xiaomi már a negyedik helyet érte el. Megjelenésük intézményesített formában mindössze egy éve van még csak jelen a régióban. A kínai gyártó Európában elsőként a lengyel ABC Data-val kötötte meg a hivatalos disztribúciós szerződését. Itthon is számos helyen megtalálható versenyképes áron és egyre többen választják készülékeit, ezzel lenyomva a Samsung vagy az Apple típusait.

xiaomi-redmi-4a-gold.jpg

A legkeresettebbek az olcsóbb Redmi kategória modelljei. A Redmi 4A típusból már több mint 350 ezer darabot kínálnak a kereskedők. A kedvelt, 5”-os kijelző mellett 3120 mAh-es akkumulátorral szerelték fel, mégis tömege csupán 131,5 grammot nyom. 64 bites Snapdragon 425 processzor az Android 6.0 Marshmallow alapú MIUI8 rendszer fantasztikus eredményeket ért el, kiváló és gyors teljesítményt nyújtva a használójának. Kiválóan használható játékra és egyéb szórakozásra, a Redmi 4A Pro igazán megbízható munkájához, nem fog csalódni a vásárló.

Az eltökélt gyártó meg akarja ismételni neves kínai riválisának, a Huaweinek a gyors sikerét – vélik az elemzők. Ennek érdekében a Xiaomi az okostelefonok adta élményének legfontosabb tulajdonságaira fókuszál elsősorban. A hosszan tartó teljesítmény elérésére a Snapdragon 435 nyolcmagos processzorát használja és akár 18 nap készenléti időt vagy 2 napnyi hosszas igénybevételt is elbír egyetlen töltéssel. A fő szempont lehet, hogy a készülék kisméretű, fém keretben áll rendelkezésünkre. Az 5”-os kijelző tökéletes képi élményt nyújt.

xiaomi-logo.png

A Canalys piackutató cég elemzéseit olvasva 2017. második negyedévben is a Samsung vezette az okostelefon eladást Közép-Kelet-Európában. Sikereit a Galaxy S8 és S8+ tervezésnek köszönheti. Az új irányelvek kialakításával a telefon kijelzője felülmúlja eddigi önmagát, hatalmas felület, kiváló minőség, mely elfér a kezedben, mégis tökéletesen láthatóvá teszi a tartalmakat.

Azonban helycserés támadás lépett fel az Apple és a Huawei között. Ugyanis a kínai márka 11 százalékot növekedett, így most a piac 12 százalékát tudhatja magáénak. 1,8 millió telefon eladásával, az Apple-től szűk 50 ezer darabbal maradt el. A Huawei termékei az alacsony, illetve a közép-kategóriás modellek között is egyaránt népszerűek, a P10 Lite volt a legnépszerűbb készülék.

A Kínában a hazai gyártók saját piacukon elnyomják az összes külföldi márkákat. A piacon szereplő legnagyobb cégek, a Huawei, az Oppo, a Vivo és a Xiaomi az áprilistól júniusig tartó időszakban az összes szállítás 69 százalékát tudhatta magáénak, ezzel még jobban megerősítette vezető helyét a hazájukban, miközben az Apple és Samsung egyre kevesebb bevételt zsebelhetett be.

A magyarországi jó helyezésekért is mindent megtesznek. Jelen időszakban a Samsung a legnépszerűbb okostelefon márka hazánkban, a koreai szállító nyomában pedig a Huawei és az Apple. Az LG, a Sony és a Lenovo folytonos harcot vív. Az okostelefonok világában a jobb teljesítmény magasabb árat is jelent. Az erősebb akkumulátor nehezebb telefont jelent. A Xiaomi úgy alkotta meg telefonjait, hogy miközben felső kategóriás teljesítményt garantálnak egy akár 4.000 mAh-ás akkumulátor extra hosszú üzemidejével, egy könnyű, vékony, fémborítású testbe rejtik. Ráadásul mindezt elérhető áron kínálják.

Gyere el webshopunba és pillantsd meg készülékajánlatainkat!

http://shop.redmobil.hu/termekkategoria/mobiltelefonok/xiaomi