A jövő a megbízható iPhone 8, a Xiaomi különlegességei és a Huawei újításai! De mi lesz a Samsunggal?

A kiváló minőség mellett egyre több és több érvet sorakoztatnak fel a készülék hasznos tulajdonságaiból. Mostanság megjelent cikkekből megismerhetünk olyan nem túl ismert funkciót a készülékben, mely szerint az iPhone-ok és iPadek beállítási lehetőségei között le tudjuk ellenőrizni, pontosan hány percig használtunk egy-egy alkalmazást. Ez idáig is tervezhettünk előre az akkumulátor teljesítményével, hisz a Beállítások között az Akkumulátor menüpont alatt százalékosan, napokra visszamenőleg láthattuk az egyes alkalmazások energiafogyasztását. Itt azonban egy óra ikon található, ami pontos információt közöl arról, mennyi időt is töltünk vagy pazarolunk el egy alkalmazással. Ennek a statisztikának köszönhetően könnyedén tervezhetünk az üzemidővel (például a háttérben futó alkalmazások fogyasztást figyelve), vagy változtathatunk tudatosan telefonhasználati szokásainkon.ipone-8-telefon_1.jpg

A várva várt iOS 11 érkezésével a rajongók az új operációs rendszerhez is nagy reményeket fűznek. Pozitív újítás lehet egyes használóknak a vészhívós funkció eltűnése, hisz sok vélemény szerint zavaró tényező.

Tim Cook egy hivatalos Twitter-oldalára feltöltött képéből kiindulva a képen az új szériát vélték felfedezni a követők. Ha minden igaz, akkor már csak hetek kérdése és új iPhone érkezését bejelentik, melyek között az iPhone 8 is megérkezhet végre. Persze a titoktartást az Apple részéről igen komolyan veszik, azonban a szemfülesek így is könnyen kifülelik az információkat. Például Cook a Cincinnati Test Systems látogatásakor készült a fotóján a zsebében lapuló mobiltelefon méretéből arra következtettek, hogy igen valószínű, hogy az iPhone 8 prototípusa lehet. A spekulációk alapját az adja, hogy a vezérigazgató telefonja nem olyan széles és magas, mint az iPhone 7s Plus, és a méretek teret engednek a találgatásoknak.

Előzetes Apple Insider kínai forrásokból kiderült, hogy az iPhone 8 egyik változatának 512 GB tárhelye lekörözi versenytársait. A Samsung Galaxy S8-nak vagy a Samsung Galaxy Note8-nak 256 GB-os a legnagyobb tárhelyű változata. Persze az iPhone 8 megjelenik majd 64 és 256 GB-tal is, viszont csak 3 GB-nyi lesz a RAM a készülékben. Ez jóval kevesebb, mint amennyi a Samsung csúcsmodelljeibe kerül, bár az Apple mindig is beérte kevesebb írható, olvasható memóriával, mely tulajdonságot optimalizációval kompenzált.

huawei-p9.jpg

A Samsung a Huaweitól is tarthat a versenyhelyzetben, hisz a vetélytárs a Galaxy Note8-cal kapcsolatban felsorakoztatott néhány kedvezőtlen észrevételt. A Samsung a napokban mutatta be a régen várt csúcstelefonját, amely eloszlatja remélhetőleg a Galaxy Note7 kellemetlenségeit és mely típus elsőként kapott duplakamerát a Samsung telefonjai közül.

Erre a bejelentésre reagált az ausztrál Huawei stílusosan. Egy Twitter-posztban elegánsan köszöntötte az új versenyzőt a duplakamerás mobilok családjában nem nevezve a nevén a gyártót vagy a készüléket, ám aki csak kicsit is figyeli a mobiltelefonok világának történéseit, megértette a célzást. Egy fotót is posztolt, amelyen látszik, hogy 2016 áprilisa óta piacon vannak a Huawei P9 és a P9 Plus duplakamerás modellel. Sőt mi több, azóta megkapta ezt a modult számos más modelljük is. Ebben a tweetben látható egy még nem ismert készülékük függőleges duplakamerával, mely valószínűleg a Mate 10 lesz, amit október 16-án ismerhet meg a közönség.

xiaomi-mi-max_1.jpg

A Xiaomi feltöréséről is olvashattunk már jó pár bejegyzést. Egy videó is felkerült az internetre a Xiaomi új telefonjáról, melyeket a tervező, Philippe Starck készített a Xiaomi Mi MIX 2 okostelefonról. Már képek is alátámasztják valódiságát a modellnek. Kiszivárogtak különféle specifikációk a csúcstelefonról:

  • 6,4”-es AMOLED kijelző, melynek felbontása 1440 x 2560 pixeles
  • Snapdragon 835 chipkészlet Adreno 540 GPU-val felturbózva
  • változatai RAM-ban és a natív tárhelyben különböznek majd: 4 GB/128 GB, 6 GB/128 GB és 8 GB/256 GB
  • hátoldalára 19 MP-es, míg előre 13 MP-es kameramodul kerülhet
  • Android 7.1.1 Nougat futással

Felröppent a hír, miszerint egy korábbi értesüléseknek ellentmondva, a Mi MIX 2 már szeptember 12-én bejelentésre kerül. Meg nem erősített információk szerint erre az időpontra más bejelentés is várható.

Mi nagyon várjuk, addig is látogass el shopunkba és tekintsd meg jelenlegi ajánlatainkat.

Webshopunkat ezen a linken érheted el. Kattints.