Hoppá! Betört az okostelefonom kijelzője, most cserélhetem le a drága készüléket?

Manapság a mobiltelefonunkkal kapcsolatos egyik legfőbb igényünk a méretes érintőképernyő, a divatos faltól falig terjedő, csupa üveg kijelző. Szerencsére a kínálat széles, így könnyen választhatunk stílusunknak megfelelő típusokat.

blog-phone1.jpg

Azonban a tulajdonunkba került drága készülékeket óvni is szeretnénk. Számos hasznos, de drága vagy épp nem túl esztétikus opció van erre: műanyag, szilikon tokba rejthetjük a mutatós telefonunkat. Egy koccanás is elegendő, hogy pókhálósan megrepedjen a kijelzőnk, ezért a piacon megjelentek a különféle képernyővédő fóliák, viszonylag elérhető áron, bár felhelyezésük kisebb szakértelmet kíván. A védelem érdekében már készülékbiztosítást is köthetünk, persze havidíj ellenében, de kiváló szolgáltatás a baj esetén.

mobile-tokok1.jpg

mobile-tok1.jpg

A Motorola öngyógyító telefont tervez, ez nem pletyka, hanem szabadalom.

Az USA Szabadalmi és Védjegy Hivatala most kiadott anyagából kiderül, a Motorola – azaz pontosabban már a Lenovo tulajdonolta Moto – olyan megoldást fejleszt ki, amely önjavító mechanizmussal ruházná fel a készülékeket. De pontosan ez mit is jelent?

A szabadalmi leírás szerint a sérült, megrepedt készülék hőre változó „memória-polimere” képes lenne visszanyerni eredeti alakját. Tehát a hírek szerint egy alkalmazással a felhasználó kijelölheti majd a készülék kijelzőjén a károsodott, gyógyítandó részét. Speciális gyógyító dokkolóról, s egyfajta vasalóról is szó esik a kiadványban.

mtorola-kepernyo1.jpg

 

Webshopunkon választhatsz tokok közül is: http://shop.redmobil.hu/termekkategoria/tokok